De mensen achter LANCIS

LANCIS is een jong en dynamisch bedrijf, dat steunt op een ruim netwerk van partners. Onze troef is complementariteit, een mooie mix van maturiteit en een jonge verfrissende dynamiek. Deze combinatie resulteert in de integratie van complementaire sociale netwerken.

LANCIS blijft door stimulansen vanuit haar multidisciplinair en sociaal netwerk, duurzaam in staat om bestaande werkmethoden te optimaliseren aan nieuwe inzichten, tools en trends in de sector.

Managing Director en oprichter

Annemie Schuermans is oprichter en drijvende kracht achter LANCIS, ze doorliep het ABC loopbaantraject:

Advocaat  Bedrijfsjurist  Consultant

                Annemie is Master in Law, Master in Tax Law en Master in het Publiek Management.

               

Nadien volgde ze diverse opleidingen o.m. leanmanagement (Six Sigma Yellow Belt), projectmanagement, changemanagement,

MBA, havenbeheer.

Ze heeft ervaring als legal en risk manager in diverse sectoren (advocatuur, consultancy,publieke sector, private sector) in grote en kleinere organisaties. Ze werkte als leidinggevende met diverse multidisciplinaire samengestelde teams (paralegals, administratieve krachten, consultants, advocaten, preventieadviseurs,…). Elke rol en ervaring bracht haar een concrete meerwaarde, haar jarenlange professionele ervaring resulteerde in een aanbod van pasklare, direct inzetbare concepten en oplossingen.

Haar inhoudelijke juridische ervaring op senior niveau situeren zich in volgende domeinen: verbintenissenrecht,  ondernemingsrecht

(o.m. housekeeping, corporate governance), economisch recht ( o.m. vennootschappen en mededinging), administratief recht

(o.a.publiek vastgoed,  concessies en overheidsopdrachten), vastgoed, zakenrecht, PPS constructies.

Ze is sinds 2017 gecertifieerd GDPR dataprotection officer en heeft concrete ervaring als GDPR DPO. 

Als ondernemer en consultant is Annemie niet aan haar proefstuk toe, ze startte haar carrière als advocaat en strategisch consultant bij diverse KMO’s. Annemie is een getalenteerde netwerker, naast haar uitgebouwd professioneel netwerk in de private en publieke sector, onderhoudt ze contacten bij werkgeversorganisaties.

LANCIS Paralegal Team
 

LANCIS kan u eveneens paralegal ondersteuning aanbieden via een dedicated backoffice team, bestaande uit twee paralegals.

Onze paralegals worden intern bij LANCIS ingezet, maar ook extern op verzoek van onze klanten (voor een specifieke paralegal opdracht, bij pieken in de workload, uitwerking van een project of opportuniteit, bij verlof of ziekte van medewerkers of ingeval andere bijzondere omstandigheden).

mail.png
linkedin.png
Meer details nodig? Contacteer ons

We zijn er om te helpen. Neem contact met ons op per telefoon, e-mail of via onze livechat.